Ιατρεία

headshot-placeholder-horizontal.jpg

Δημιουργώντας λαμπερά χαμόγελα από το 1992

 

Στη Σύγχρονη Ορθοδοντική γνωρίζουμε ότι η υγεία των δοντιών δεν είναι μόνο τα λευκά χαμόγελα: πρόκειται για όμορφα και ισχυρά δόντια και υγιή ούλα. Πρόκειται για την παράταση της απλής χαράς να αισθάνεσαι ωραία και να τρως νόστιμα πράγματα. Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να επιτύχουν αυτούς τους στόχους με ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η Σύγχρονη Ορθοδοντική περιλαμβάνει δύο ορθοδοντικά ιατρεία. Tο πρώτο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Μόσχο Παπαδόπουλο, Καθηγητή Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. Το δεύτερο βρίσκεται στην Καλαμαριά με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Δέσποινα Γιαννουλίδου που έχει Μάστερ στην Ορθοδοντική.

Στόχος μας είναι να θεραπεύουμε τους ασθενείς μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον, προσφέροντάς τους την απαραίτητη ολοκληρωμένη φροντίδα. Συνδυάζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τις παραδοσιακές τεχνικές, την κλινική εμπειρία με το ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο, παρέχουμε στους ασθενείς μας την καλύτερη δυνατή φροντίδα στην πόλη μας.

M.A. Papadopoulos_new1.jpg

Καθηγ. Μόσχος Παπαδόπουλος D.D.S., Dr Med Dent

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και είναι τέλος ενεργό μέλος σε 9 ελληνικές και 6 ξένες επιστημονικές εταιρείες.

Έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το "Joseph E. Johnson Clinical Award” και το "Turpin Award for Evidence-Based Research” από την American Association of Orthodontists (AAO) και το “Regional Award of Merit” από την World Federation of Orthodontists (WFO).

Έχει συγγράψει 3 βιβλία, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 350 ανακοινώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό του βιογραφικό.

Despoina Giannoulidou 1 copy.jpg

Δέσποινα Γιαννουλίδου
D.D.S., MSc (Ortho)

Η κ. Δέσποινα Γιαννουλίδου-Παπαδοπούλου είναι οδοντίατρος και έχει τον τίτλο Master of Science στην Ορθοδοντική. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2005 έως και το 2007 παρακολούθησε επιτυχώς το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ορθοδοντική του Πανεπιστημίου Krems στην Αυστρία και έλαβε τον τίτλο MSc in Orthodontics για τη διπλωματική της διατριβή "Θεραπεία ελλειπόντων άνω προσθίων δοντιών με τη μέθοδο της αυτογενούς οδοντικής μεταμόσχευσης".

Η κ. Δέσποινα Γιαννουλίδου-Παπαδοπούλου είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (European Orthodontic Society, EOS).

Mετά τη λήψη του πτυχίου της οδοντιατρικής και μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια ορθοδοντικού περιεχομένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Μέλη Επιστημονικών Εταιρειών


Βραβεία

 1. "Tsoukanelis Award" for outstanding work from the Aristotle University of Thessaloniki. October 7, 1993. 

 2. “Annual Scientific Award” from the Association of German Plastic Surgeons for the year 2004, Düsseldorf, Germany, 24.09.2004.

 3. “Joseph E. Johnson Clinical Award” from the American Association of Orthodontists for the year 2009.

 4. "2013 David L. Turpin Award for Evidence-Based Research” from the American Association of Orthodontists.

 5. “2013 Align Research Award” from Align Technology, Inc.

 6. "Ioannis Margelos Research Scholarship” from the Hellenic Society of Endodontics for the year 2013.

 7. “Best Poster Presentation Award” from the Greek Orthodontic Society and the Orthodontic Society of Northern Greece, Thessaloniki, Greece, 07-08.12.2013. 

 8. "Best Publication Award 2015” from the Orthodontic Society of Northern Greece, Thessaloniki, Greece, 2015.

 9. “Award of Excellence in Teaching on International Level” from the Aristotle University of Thessaloniki, Greece, 2018.

 10. “Award of International Recognition and Influence” from the Aristotle University of Thessaloniki, Greece, 2018.

 11. “Regional Award of Merit” from World Federation of Orthodontists (WFO), November, 2018.


Ιατρείο Θεσσαλονίκης

theo_MG_9520 copy 2.jpg

Ιατρείο Καλαμαριάς

IMG_7216.jpeg