Σύγχρονη Ορθοδοντική |Ορθοδοντική Εκπαίδευση και Παροχή Ορθοδοντικών Υπηρεσιών Υγείας

Καθηγητής Μόσχος Α. Παπαδόπουλος | Ειδικός Ορθοδοντικός για Παιδιά, Έφηβους και Ενήλικες

www.orthodontics.net.gr


Home | Ιατρείο | Βιογραφικό | Συνδέσεις | Επικοινωνία

                           Σύντομο Βιογραφικό | Αναλυτικό Βιογραφικό | Βιβλία | Σεμινάρια


 

 

 

 

 

 

Μόσχος Α. Παπαδόπουλος
Καθηγητής,
Διευθυντής Εργαστηρίου και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Εργαστήριο Ορθοδοντικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Αποφοίτησε το 1986 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Freiburg, Γερμανία το 1988 και έλαβε το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ορθοδοντική το 1990 στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής της ίδιας Σχολής.

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος είναι Επίτιμος Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού "Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση" και διετέλεσε Βοηθ. Διευθυντού Σύνταξης του περιοδικού "World Journal of Orthodontics" και Αναπλ. Διευθυντής Σύνταξης  του περιοδικού "Στόμα". Επίσης διετέλεσε ή διατελεί Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής 17 επιστημονικών περιοδικών, καθώς και κριτής σε 38 ορθοδοντικά, οδοντιατρικά και ιατρικά περιοδικά.

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Ταμίας της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Είναι τέλος ενεργό μέλος σε 9 ελληνικές και 6 ξένες επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές οργανώσεις.

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων την τιμητική διάκριση "Έπαθλο Αποβλέποντος εις την Προώθησιν της Ελληνικής Ορθοδοντικής" από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1993), το "Ετήσιο Επιστημονικό Βραβείο" από την Εταιρεία Γερμανών Πλαστικών Χειρουργών (2004), το "Joseph E. Johnson Clinical Award” από την Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών (2009) το "David L. Turpin Award for Evidence-Based Research από το περιοδικό American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics (2013), το "Align Research Award από την εταιρεία Align (2013) και το βραβείο "Ιωάννης Μαργέλος” από την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία (2013).

Τα κύρια ενδιαφέροντα του κ. Μ. Α. Παπαδόπουλου περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της "ορθοδοντικής θεραπείας σε ασθενείς χωρίς συνεργασία", της "χρήσης των μίνι-εμφυτευμάτων στην ορθοδοντική" και της "ορθοδοντικής βασισμένης στην τεκμηρίωση".

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει συγγράψει τα βιβλία "Orthodontic treatment for the Class II non-compliant patient: Current principles and techniques", "Skeletal anchorage in orthodontic treatment of Class II malocclusion [in press]", και "Cleft lip and palate: Diagnosis and treatment management [in press]", έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 190 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 280 ανακοινώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.


© Σύγχρονη Ορθοδοντική | Καθηγητής Μόσχος Α. Παπαδόπουλος | Web: www.orthodontics.net.gr | E-mail: mikepap@dent.auth.gr